marcoenerica.reismee.nl

Mission Beach – Atherton Tablelands – Port Douglas

Vanmorgen eerst even op het strand kijken om nog even te genieten van het uitzicht op Dunk Island. Op het strand was het eiland dat vlak voor de kust ligt niet goed te zien was, mist??? Smog??? (dachten we).

De temperatuur is echter prima. Ons doel van vandaag is om naar het Atherton Table Land te rijden een groene oase waar veel groente en fruit groeit (vooral veel suikerriet). We hebben een mooie route gereden. Maar het bleef “mistig”. Later hoorden we het ook op de radio, storm in Sydney, delay’s van vliegtuigen en het vliegveld ging zelfs dicht. De “dust” ging over de gehele westkant van Australië van Sydney, Brisbane tot aan Cooktown. In Brisbane hebben ze er nu al twee dagen last van.

We hebben de route Innisfgail Gordenvale gereden. Het was de bedoeling om in de Atherton Tablelands een camping te zoeken. Het was alleen nog steeds “mistig” en we hoorden inmiddels op de radio dat er verschillende bosbranden waren en dat kon je goed ruiken. Dus besloten we terug naar de kust te gaan en boven Cairns een camping te zoeken.

Het was een mooie route door bananen plantages, ook verbouwen ze hier thee. De route ging via het waterfalls circuit, erg leuk en mooi, je komt hier langs drie watervallen. De eerste was helaas gesloten. De tweede zie je van bovenaf en de derde (de mooiste) zie je van onderaf en je kunt er zwemmen, wat wij niet gedaan hebben.

Toen onze weg vervolgt via de krater meten (Eechan), wat wij erg tegen vonden vallen terug naar de highway. Nou dat was me ons ritje wel. Marco kan geen bocht meer zien….. op dat moment was het nog 20 kilometer naar Cairns en van deze weg bestond 15 kilometer uit haarspeldbochten door de bergen……

In Cairns hebben we was gegeten, bij de o zo beroemde foodcourts… lekker thais en niet duur. Na onze buik volgegeten te hebben hebben we onze weg vervolgd. Nu staan we op een hele leuke camping in Port Douglas, midden in het dorp en aan het strand. Port Douglas is een leuke plaats met leuke en gezellige winkeltjes.

Marco heeft nog les gehad op een didgeridoo. Het is nog niet eenvoudig om op zo’n lange pijp te spelen. Maar het was leuk om eens te proberen.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!